Tehran Magazine Issue # 1059 shahin zartosht

International Iranian model and fashion designer, Shahin Zartosht, got banned from appearing on his homeland’s public TV. After receiving an invitation to appear on a popular TV show in Iran, Zartosht was informed that an order came from the Iranian TV Security department to ban the appearance of the public figure. The shocking news sounded pretty ironic to Zartosht as he said that this wasn’t his first time to be interviewed by Iranian press. He had several interviews with popular Iranian newspapers and magazines before, and the fact that he was banned from being on TV didn’t make much sense to him.

گفته هاي شنيدني <شاهين زرتشت>
‌ ‌طراح،فشن استايليست و مدل بين المللي مقيم تورنتو

•‌يكي از جوانان ايراني كه توانسته خود را از محدوديت هاي موجود در ايران بيرون كشد و به يك جوان موفق در زمينه مدلينگ در ديگر كشورها مطرح شود شاهين زرتشت است كه در سال 1366 در ايران متولد شده است. ‌ ‌
با اين جوان سي ساله تلفني تماس گرفتم تا بيشتر با او آشنا شويد و در آغاز گفت و گو قبـل از هر چيز درباره تحصيلاتش سئوال كردم. او گفت: ‌ ‌
– من فارغ التحصيل رشته مهندسي صنايع از دانشگاه آزاد اسلامي هستم. ‌ ‌
همچنين همزمان با تحصيل در ايران دوره ي طراحي لباس و فشن استايليست را گذرانده ام.
* ولي با وصف اين در ايران به جاي مدلينگ به طرف رشته صنعتي رفتي؟
– در ايران صنعت مد و فشن وجود ندارد اما براي اينكه بتوانم راحت از ايران خارج شوم در ايران مهندسي صنايع خواندم كه در واقع براي گرفتن پاسپورت دانشجويي بود كه بتوانم به قراردهايم برسم و همچنين دوره هاي مرتبط را بگذارانم.
*از چه سالي وارد كار مدلينگ شدي؟
– از 12 سالگي كه در يك كار تبليغاتي خـمـيـر دنـدان سـاخـت تـركيه شركت كردم. (سال2000)
* در ايران؟
– نه رفتم تركيه و در آنجا شروع كردم. ‌ ‌
* چگونه؟ بدون مقدمه؟
– از خودم عكس هايي داشتم و به چند مؤسسه مدلينگ مراجعه كردم كه يكي از آن ها ‌ Canon Kosmetik‌بود كه با ديدن عكس ها و خودم مرا پسنديدند و كارم را شروع كردم. بعد چون مي خواستم به فعاليت هايم در نقاط ديگر ادامه دهم به دبي رفتم و به خاطر تجربه اي كه در تركيه داشتم با مارك هاي معروفي مثل ‌ D&G – Romance – Cancel‌وWilson‌هـمـكـاري كـردم و عـكس هايم روي بيلبوردهاي تبليغاتي و مجلات و ژورنال ها چاپ شد. ‌ ‌
* براي پيشرفت در كارهايت چه دوره هايي در زمينه طراحي مد و لباس را گذراندي؟ ‌ ‌
طراحي لباس در ‌ oxford ‌انگلستان
طراحي لباس در ‌ Tickit ‌آلمان
فشن استايليت ‌ TNRS ‌امريكا
و چند دو ره ي كوتاه ديگر
* پس موفقيت در مدلينگ نتيجه زحمات زيادي است كه تحمل كردي؟ ‌ ‌
– براي حرفه اي كار كردن در زمينه مدلينگ جدا از رژيم، ورزش و… تحصيلات خيلي مهم است مخصوصا اگر قرار باشد اين صنعت را ادامه دهيد و در شاخه هاي ديگر فشن مثل طراحي،فشن استايليست و.. فعاليت كنيد.حرفه اي كار كردن بحثي جدا از آنچه در ماركت ايراني ها مي گذرد، دارد.
* و به همين خاطر امروز از تو به عنوان يك جوان ايراني موفق ياد مي كنند كه در زمينه مدلينگ تبديل به يك چهره بين المللي شده. با چنين موفقيتي كه به دست آورده اي الان چه احساسي نسبت به گذشته داري؟ ‌ ‌
– گذشته آسان نگذشته!رفت و آمدهاي پياپي به ايران،فرهنگ داخلي ايران مخصوصا در آن سالها و من كه روزهاي آساني را نگذرانده ام تا اينجا.
‌براي دوران بعد از مدلينگ چند سالي هست كه دست به كار شده ام و برند خودم را با نام ‌ Zartosht ‌به ثبت رساندم، البته فعلا تصميم به توليد انبوه ندارم و فعلا كترهي تك دوزي انجام مي دهيم.
* فعاليت برند تو از چه سالي آغاز شد؟
– از سال 2009 و خوشبختانه در اين هشت سال جا افتاده و مشتريان خودش را دارد. ‌ ‌
* حالا كه در همه جا فعاليت داري و از اين كشور به آن كشور مي روي نظرت در مورد ايران چيست؟
– بدون شك يكي از افتخارات من ايراني بودن من هست و اميدوارم ايران روزي در زمينه مد و لباس حرفي براي گفتن داشته باشد كه البته با توجه به سياست گذاري هاي اين صنعت كمي آرزوي دور از ذهني است.
* خانواده از كار تو رضايت دارند؟
– خوشحالند و همين براي من كافيست.همه ي كساني كه من را از نزديك مي شناسند مي دانند كه در دنيا چيزي مهمتر از خانواده ام براي من وجود ندارد.
* با اين حرفه جنجالي و پر رفت و آمد به فكر ازدواج هم هستي؟ – من ازدواج كرده ام. ‌ ‌
* چه جالب، مبارك است. ‌ ‌
– متشكرم. ‌ ‌
* مي توانم نام همسرت را بپرسم. ‌ ‌
– البته!
سارا صفوي(به زبان خودم سارا نفس جان)
* پيشنهادي براي بازي در فيلم ها به تو شده؟ ‌ ‌
– چندين بار. البته در سال 1390 در فيلم سينمايي به نام <آخرين بدرقه> بازي كردم كه هيچ وقت اكران نشد.
* از طراحي لباس بيشتر خوشت مي آيد يا كار مدلينگ؟
– من در كنار كار مدلينگ كار طراحي لباس را هم آغاز كردم كه از آن هم لذت مي برم و دوست دارم به آن ادامه دهم. به نظر من اين يك راه به هم پيوسته است و من هردو را دوست دارم.
* نظرت در مورد كار مدلينگ در آمريكا چيست؟ ‌ ‌
– امريكا جزو كشورهاي خوب در زمينه مد است.
* دوست داري در آمريكا فعاليت كني؟ ‌ ‌
– اتفاقاً چند سال قبل يكي از آژانس هاي معروف در آمريكا از من دعوت كرد كه براي آن ها كار كنم اما من مدل شركت ديگري بودم و حالا كه در تورنتو هستم به فكر كار كردن در آنجا هم هستم. ‌ ‌
* نظرت در مورد محدوديت هاي مدلينگ در ايران چيست؟ ‌ ‌
– ما هيچ چيز از مدلينگ در كشور نداريم و رشدمان منفي است. بنابراين در اينجا جايي براي ستاره شدن نيست. اگر كسي هم ناگهاني معروف شود شهرت و محبوبيت او مستمر نيست. چون ما در جهان سوم و داخل خاورميانه زندگي مي كنيم كه با هيچ جاي دنيا قابل مقايسه نيست. من حتي در دانشگاه يك ترم معلق شدم چون در خارج كار مدلينگ كرده ام. براي همين اسم من جزو مميزي حراست صدا و سيما است. يعني در تلويزيون ممنوع التصوير هستم اما به هر حال ايران وطن من است اما با وصف اين ايران بمب استعداد است و اي كاش در مسير درستي هدايت شوند. ‌ ‌
* پس اين سر و صداهايي كه به تازگي بابت مدلينگ بلند شده چيست؟ در اين باره نظرت چيست؟ ‌ ‌
– اين مربوط به چند سال پيش است كه زير شاخه اي در وزارت فرهنگ و ارشاد ايجاد كردند كه ساماندهي مد و لباس را انجام مي داد. ولي در اين سامانه آدم هاي حرفه اي و آگاه ديده نمي شوند تا به اين كار وسعت دهند و در زمينه مد و مدلينگ علاقمندان را آموزش دهند. البته زحمت مي كشند ولي نتيجه اي نداشته است. هر كسي هم كه برندي مي زند از خارج لباس وارد مي كند و در اينجا نام برند خودش را روي آن مي زند. لباس هاي بنجل چيني كار را خراب كرده و يك مافياي پوشاك اجازه كار در داخل را نمي دهد. براي فشن شوهاي داخلي هم گروه خاصي انتخاب مي شود و به همه كس اجازه اين كار داده نمي شود و همچنان بر اين عقيده ام كه ايران در اين صنعت حرفي براي گفتن ندارد.
* به هر حال برايت آرزوي موفقيت مي كنم و اميدوارم به خواسته هايت برسي.
– من هم از شما و مديريت مجله تهران تشكر مي كنم و آرزوي موفقيت براي مخاطبان مجله شما